Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θεωρείται ένα από τους κορυφαίους κινητήρες βενζίνης. Διακρίνεται για την εξαιρετική απόδοσή του, την υψηλή ισχύ και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωτοποριακός e-Skyactiv X κινητήρας της Mazda, o οποίος προσφέρεται στα Mazda3 και CX-30 αναβαθμίστηκε, φθάνοντας τους 186 ίππους και τα 240 Nm ροπής. Σύμφωνα με τον κύκλο WLTP εμφανίζει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 0,4 λτ./100 χλμ. και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων κατά 8 γρ./χλμ.

Στην περίπτωση του Mazda3 e-Skyactiv X 186hp με το μηχανικό κιβώτιο εκπέμπει λιγότερα από 122 γρ./χλμ. CO2, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη από τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται και με το αυτόματο κιβώτιο Skyactiv-Drive, ενώ τόσο το μικρομεσαίο hatchback όσο και το CX-30 διατίθενται προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης i-Activ all-wheel drive (AWD).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, το 40% των αγοραστών των μοντέλων Mazda3 (Hatchback & Sedan) και CX-30 στην Ευρώπη, επιλέγουν το μηχανικό σύνολο e-Skyactiv X.

 

Με ένα «κλικ» αγοράζεις Mazda

To Mazda CX-5 σε έκδοση-«φωτιά»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης