Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η κορεατική φίρμα παρουσίασε επίσημα την κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου hatchback, δίνοντας στη δημοσιότητα τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Ceed GT τροφοδοτείται από τον 1.6 T-GDi βενζινοκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 265 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων με σπορ ρυθμίσεις.

Η KIA απέφυγε να δώσει στοιχεία όσον αφορά στις επιδόσεις, στην κατανάλωση καυσίμου και στις εκπομπές ρύπων, προφανώς λόγω του νέου προτύπου WLTP. Το αυτοκίνητο φέρει σπορτίφ bodykit, στάνταρ ζάντες 18 ιντσών, αεριζόμενους  δίσκους 320 χλστ. μπροστά με κόκκινες δαγκάνες και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν λείπουν τα νέα ελατήρια και τα αμορτισέρ σπορ προδιαγραφών, ο διαχύτης, οι πλαϊνές ποδιές, το σπόιλερ και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 5 εκατοστά, με την εταιρεία να υπόσχεται εξαιρετική οδική συμπεριφορά.

Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τα σπορ καθίσματα σε συνδυασμό δέρματος και σουέτ, τις κόκκινες ραφές, το τριάκτινο τιμόνι με τα paddles και τα αλουμινένια διακοσμητικά να τονίζουν την αισθητική του αυτοκινήτου. Για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών, φροντίζει το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη 8 ιντσών.

Το Ceed GT θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2019.  Η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σλοβακία, με την KIA να προσφέρει σε όλους τους υποψήφιους αγοραστές εγγύηση 7 ετών.

Όλες οι εκδόσεις του Ceed στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης