Του Λουκά Παπαλάμπρου

Δυναμικό bodykit, χαμηλωμένο αμάξωμα, ημιμπάκετ καθίσματα, προηγμένα τεχνολογικά βοηθήματα και ένας turbo κινητήρας 1.600 κ.εκ. υψηλής απόδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «καυτό» supermini των Κορεατών έρχεται για να ταράξει τα νερά στην κατηγορία, βάζοντας δύσκολα κυρίως στο Ford Fiesta ST, τον άμεσο ανταγωνιστή του – το Toyota GR Yaris βρίσκεται ένα σκαλί πάνω.

Έχει εξελιχθεί από το αγωνιστικό τμήμα της Hyundai Motorsport, με τους μηχανικούς να επεμβαίνουν σε 12 διαφορετικά σημεία για τη βελτίωση της ακαμψίας του. Η ανάρτηση περιλαμβάνει νέα αμορτισέρ και ελατήρια, ενώ τα φρένα έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατάει σε ελαστικά Pirelli P-Zero διάστασης 215/40 με ζάντες 18 ιντσών, το εμπρός τμήμα έχει χαμηλώσει κατά 10 χλστ., φέρει διαχύτη, μεγάλη πίσω πτέρυγα, splitter σε κόκκινο χρώμα, διευρυμένες εισαγωγές αέρα και πλευρικά spoiler επίσης σε κόκκινη απόχρωση.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, το θαυμάσιο τιμόνι με τον κόκκινο διακόπτη για την ενεργοποίηση του συστήματος Rev Matching και τα μπλε μπουτόν «N» μέσω των οποίων ελέγχονται τα προγράμματα οδήγησης (Normal, Eco, Sport, N και N Custom).

Το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και το σύστημα «Launch Control» περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά του hot supermini στις στροφές και τις επιταχύνσεις από στάση.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.6 T-GDi κινητήρας απόδοσης 204 ίππων και 275 Nm ροπής. To μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με σφιχτή κλιμάκωση και η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 6,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα.

Η εμπορική πορεία του Hyundai i20 N στις αγορές της Ευρώπης θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2021. Οι παραγγελίες ωστόσο θα ανοίξουν νωρίτερα, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ έξι χρωμάτων για το αμάξωμα (Performance Blue, Intense Blue, Polar White, Sleek Silver, Brass και Phantom Black).

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης