Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που η Mercedes παρουσίασε για πρώτη φορά τη G-Class, ένα από τα πιο επιβλητικά, σκληροτράχηλα και ικανά τετρακίνητα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έφτασε όμως η ώρα η G να αντικατασταθεί, με τη γερμανική εταιρεία να ετοιμάζει μία ειδική αποχαιρετιστήρια έκδοση. Βασίζεται στην AMG G65 και φέρει τα διακριτικά Final Edition. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 65 μονάδες και απευθύνεται στους εκλεκτούς και πάμπλουτους πελάτες, καθώς το κόστος αγοράς ορίστηκε στα 310.233 ευρώ.

Η συλλεκτική G65 διακρίνεται για το ματ χάλκινο φινίρισμα στο αμάξωμα, τις ζάντες 21 ιντσών, τις ασημί δαγκάνες των φρένων, τα μαύρα σκαλοπάτια στο πλάι, τα προστατευτικά και το λογότυπο της έκδοσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι χάρμα ιδέσθαι, με το μαύρο nappa δέρμα, τις ραφές σε απόχρωση χαλκού και τα carbon διακοσμητικά να αναδεικνύουν την πολυτέλεια και την κομψότητα. Κάτω από το μυώδες καπό βρίσκεται ο V12 biturbo 6.0 λίτρων κινητήρας απόδοσης 630 ίππων και 1.000 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές παρά το βάρος του αυτοκινήτου. Τα 0-100  επιτυγχάνονται σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης