Συνδυάζοντας το ρετρό σχεδιασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία, η Imperia δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα και κομψά sport car των τελευταίων ετών. Το αυτοκίνητο ονομάζεται GT, διαθέτει υβριδική τεχνολογία και κοστίζει περίπου 125.000 ευρώ.

Η βελγική εταιρεία Imperia, παρότι άγνωστη στο ευρύ κοινό, κατασκεύαζε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες από το 1904. Από το 1958 όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων είχε διακόψει τις δραστηριότητες της. Πριν από πέντε χρόνια, εξαγοράστηκε από την Propulsion Green για μόλις 400 ευρώ! και πλέον είναι έτοιμη να λανσάρει το νέο της μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Imperia GT έχει σχεδιάσει ο Denis Steven, με την εικόνα του να παραπέμπει σε αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών. Χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία, συνδυάζοντας ένα turbo κινητήρα 1,6 λίτρου της BMW/PSA και ένα ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνολικά 350 ίππους. Eπιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 215 χλμ./ώρα. 

 

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 60 χιλιόμετρα, με την συστοιχία μπαταριών να φορτίζονται πλήρως σε 4 ώρες και 30 λεπτά. Όσο για τη μέση κατανάλωση, σύμφωνα με την εταιρεία είναι μόλις 1,9 λίτρo ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο Imperia GT θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη στα τέλη του έτους. Η βελγική εταιρεία στοχεύει στην παραγωγή 100 μονάδων το πρώτο χρόνο και τις διπλάσιες από το 2015.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης