Μια εβδομάδα πριν την επίσημη πρεμιέρα, η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας έκδοσης της 911.

Η καινούργια GT3 RS τροφοδείται από τον νέο 4.0 boxer κινητήρα, απόδοσης 500 ίππων και 460 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο PDK 7 σχέσεων. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με το σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ πίσω διαφορικό με πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής και το σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς (PSM).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με την GT3, είναι φαρδύτερη κατά 50 χλστ. εμπρός και 30 χλστ. πίσω, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση PASM έχει διαφορετικές ρυθμίσεις, οι τροχοί είναι διαστάσεων 265/35R20 εμπρός και 325/30R21 πίσω, φέρει εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες, με τα κεραμικά φρένα να έχουν διάμετρο 380 χλστ. 

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, η οροφή από μαγνήσιο, τα παράθυρα από πολυκαρβονικό πλαστικό, με το κάλυμμα του κινητήρα και τα εμπρός φτερά να είναι από carbon. Τα μπάκετ καθίσματα είναι από CFRP (carbon fiber reinforced plastic), με το roll cage και τις ζώνες ασφαλείας έξι σημείων να ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης