Η φημισμένη βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου sport coupe υψηλών επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η DBS Superleggera τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της Aston Martin, αντικαθιστώντας τη Vanquish. Το αυτοκίνητο μαγεύει με την θελκτική αισθητική του, τις έντονες ακμές, το μυώδες πίσω τμήμα και τον επιθετικό προσανατολισμό.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, πατάει σε ζάντες 21 ιντσών και φορά ελαστικά της Pirelli που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την DBS Superleggera. Σύμφωνα με την Aston Martin η αεροδυναμική είναι εξαιρετική, με το αυτοκίνητο να παράγει 180 κιλά κάθετης πίεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το τεράστιο καπό, βρίσκεται ο V12 5,2 turbo κινητήρας απόδοσης 715 ίππων και 900 Nm ροπής. Το πανίσχυρο μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και τα 160 σε 6,4΄΄, με τη βελόνα του κοντέρ να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Αναλυτικά οι προδιαγραφές του υπέροχου βρετανικού sport coupe θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, υπολογίζεται στα τέλη του 2018.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης