Φανταστείτε ότι βρίσκεστε με το όχημα σας σε μια εκτός δρόμου διαδρομή. Το τερέν είναι κακοτράχαλο και προσπαθείτε να δείτε που θα πατήσουν οι τροχοί, ώστε να αποφύγετε τις «παγίδες». Ορατότητα όμως δεν υπάρχει, λόγω του καπό. 

Η Land Rover, βρήκε τη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τετρακίνητων οχημάτων. Εξέλιξε μια τεχνολογία, που διευκολύνει αφάνταστα τους οδηγούς και κάνει την «off road» κίνηση πιο ασφαλής και διασκεδαστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία ονομάζεται «Transparent Bonnet» και περιλαμβάνει κάμερες που είναι τοποθετημένες στη γρίλια της μάσκας. Αυτές καταγράφουν το δρόμο και μέσω ενός προηγμένου συστήματος «head up display», δείχνει σε πραγματικές συνθήκες που πατάνε οι τροχοί.

Στην εικόνα που μεταδίδει το «head up display» το καπό φαίνεται διαφανές και έτσι ο οδηγός μπορεί να έχει πλήρη ορατότητα και να βλέπει τι βρίσκεται μπροστά και κάτω από τους τροχούς.

Την πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία θα τη δούμε στην έκθεση της Νέας Υόρκης, μαζί με το Discovery Vision Concept, το οποίο θα κάνει επίσημη πρεμιέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης