Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Διαθέτει την πληρέστερη γκάμα αυτοκινήτων φυσικού αερίου. Είναι κυρίαρχη στις πωλήσεις CNG, με τα μοντέλα της να διακρίνονται για την ασυναγώνιστη οικονομία, τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σε σχέση με τη βενζίνη κερδίζεις 50% σε καύσιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα Ibiza και Arona, η Seat λανσάρει στην Ελλάδα την έκδοση CNG στη νέα γενιά του Leon. To hatchback εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.5 ΤGI ΕVO απόδοσης 130 ίππων και αυτόματο κιβώτιο DSG.

Οι τρεις δεξαμενές φυσικού αερίου του Leon έχουν συνολική χωρητικότητα 17,3 κιλά, προσφέροντας αυτονομία 440 χιλιομέτρων με αποκλειστική χρήση φυσικού αερίου. Το ρεζερβουάρ βενζίνης έχει όγκο 9 λίτρα και ουσιαστικά λειτουργεί ως εφεδρεία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ μεγάλο το κέρδος για τον οδηγό

Οι τιμές του Leon 1.5 TGI ξεκινούν από 25.290 ευρώ.

Με το φυσικό αέριο, το όφελος για τον πελάτη είναι ισάξιο με την κατανάλωση βενζίνης για έναν ολόκληρο χρόνο. Σύμφωνα με τη Seat, στα μοντέλα της, το κόστος κίνησης έχει υπολογιστεί πως είναι μειωμένο κατά 30% σε σχέση με το diesel και κατά 50% σε σύγκριση με τη βενζίνη.

Σαν καύσιμο, το CNG εξασφαλίζει άριστη καύση, με αποτέλεσμα 1 κιλό φυσικού αερίου να αντιστοιχεί σε 1,5 λίτρο βενζίνης ή 1,3 λτ. πετρελαίου. Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές ΝOx είναι σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 50% χαμηλότερες.

Το όφελος καυσίμου για έναν χρόνο έχει υπολογιστεί με μία μέση κατανάλωση φυσικού αερίου για Seat Ιbiza, Arona και Leon στα 3,5 κιλά/100 χλμ. για 14.000 χλμ. σε ετήσια βάση και με σημερινή τιμή διάθεσης του φυσικού αερίου στα €0.834/kg.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι, το 2020, η διείσδυση του φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά ανήλθε σε ποσοστό 1,7%. Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Seat, κατακτώντας μερίδιο 32% επί του συνόλου της αγοράς CNG.

Δείτε όλες τις εκδόσεις εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο καίει το νέο Seat Leon με φυσικό αέριο;

H Seat ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης