Τη γκάμα των αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο (CNG) διευρύνει η VW, καθώς μετά το eco up!, λάνσαρε στη χώρα μας και το Passat TSI EcoFuel.

Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει το πρώτο κινητήρα φυσικού αερίου που συνδυάζει άμεσο ψεκασμό και διπλή υπερτροφοδότηση (Compressor και Turbo), προσφέροντας οικονομία και επιδόσεις. Αποδίδει 150 ίππους και έχει μέση κατανάλωση 4,17 ευρώ ανά 100 χλμ. (με τις τρέχουσες τιμές του CNG). Επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 214 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει τρεις δεξαμενές φυσικού αερίου και μια βενζίνης και δεν υπάρχουν διακόπτες καθώς έχει σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για λειτουργία με CNG. Όταν οι δεξαμενές φυσικού αερίου αδειάσουν, γίνεται αυτόματη μετάβαση της τροφοδοσίας στη βενζίνη. Με 21 κιλά φυσικού αερίου καθώς και 31 λίτρα βενζίνης, η συνολική αυτονομία αγγίζει τα 980 χιλιόμετρα.

Η έκδοση Limousine κοστίζει με απόσυρση 25.540 ευρώ, η Variant 26.770 ευρώ, ενώ υπάρχει και έκδοση TAXI με τιμή 23.600 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης