Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μικρού μοντέλου της γκάμας της, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Φρανκφούρτης, η ιαπωνική μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από 13 χρόνια, η Suzuki επαναφέρει στο προσκήνιο το Baleno, το οποίο τοποθετείται δίπλα από το Swift στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, προσφέροντας όμως μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό. Η νέα γενιά του πεντάθυρου compact της ιαπωνικής εταιρείας, κατασκευάστηκε πάνω σε μια καινούργια πλατφόρμα προσφέροντας τη βέλτιστη άνεση και πρακτικότητα. Υιοθετεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο iK-2, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της εταιρείας «Liquid Flow», έχοντας δυναμικές γραμμές που προσομοιώνουν την κινητική ενέργεια των υγρών.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 3.995 χλστ., το πλάτος στα 1.745 χλστ. και το ύψος στα 1.470 χλστ., με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 355 λίτρα. Η καμπίνα έχει λιτή σχεδίαση, με τη βασική έκδοση να περιλαμβάνει οθόνη LCD στο κέντρο του πίνακα οργάνων και τις πλουσιότερες οθόνη αφής 7 ιντσών, η οποία είναι συμβατή με το Apple CarPlay.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1.0 BoosterJet άμεσου ψεκασμού, απόδοσης 110 ίππων και 170 Nm ροπής. Επίσης, υπάρχει ο 1.200άρης Dualjet με 89 ίππους και 120 Nm ροπής, με τη γκάμα να συμπληρώνεται από μια υβριδική έκδοση που ονομάζεται SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), συνδυάζοντας ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης και ένα ηλεκτροκινητήρα.

Το νέο Baleno θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά την άνοιξη του 2016, με την εταιρεία να κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο εξαιρετικά ελαφρύ και άκαμπτο, αξιόπιστο και ευχάριστο στην οδήγηση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης