Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το πιο μεγάλο, κομψό, επιβλητικό και πολυτελές SUV μαζικής παραγωγής, αναμένεται να παρουσιάσει το ερχόμενο φθινόπωρο, στο πλαίσιο της έκθεσης του Λος Άντζελες, η βαυαρική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουργιο Χ7 βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης, με την εταιρεία να δίνει στη δημοσιότητα ορισμένα από τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 5,1 μέτρα, το πλάτος ξεπερνά τα 2 μέτρα, το ύψος αγγίζει το 1,8μ., ενώ το μεταξόνιο είναι στα 3.010 χλστ. Όσο για το βάρος, ξεκινά από τα 2.300 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ναυαρχίδα της BMW διακρίνεται για τις high tech τεχνολογίες και το εκπληκτικό σαλόνι, περιλαμβάνοντας δύο τεράστιες οθόνες σε κεντρική κονσόλα και πίνακα οργάνων, επιπλέον σύστημα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες, αυτόματο κλιματισμό για κάθε επιβάτη ξεχωριστά, αυτόνομη οδήγηση, σύστημα νυχτερινής όρασης και πολλά ακόμα.

Εντύπωση κάνει ο μοχλός ταχυτήτων ο οποίος είναι επενδυμένος με κρύσταλλα Swarovski, καθώς και τα καθίσματα. Τα τελευταία χαρακτηρίζονται ως πολυθρόνες, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ επταθέσιας (2+3+2) διάταξης ή εξαθέσιας (2+2+2).

Αρχικά, θα προσφέρεται στην έκδοση X7 xDrive50i με τον V8 4,4 twin turbo κινητήρα απόδοσης 462 ίππων. Στη συνέχεια θα δούμε την πανίσχυρη X7 xDrive M60i με τον V12, αλλά και μία plug-in hybrid.

Οι πωλήσεις του εντυπωσιακού SUV θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο, με την εταιρεία να στοχεύει στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας. Όσο για την κατασκευή, θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW, στο Spartanburg της Ν. Καρολίνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης