Το 2020 θα είναι μία χρονιά σταθμός για την αυτοκίνηση. Πλειάδα νέων ηλεκτροκίνητων και plug-in hybrid μοντέλων θα λανσαριστούν στην αγορά, με τους κατασκευαστές να προσφέρουν στους πελάτες αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία.

Η ηλεκτρική κινητικότητα εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο, αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές εκφράζουν τη δυσπιστία τους ως προς την επάρκεια των υποδομών και την ευκολία της διαδικασίας φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να καθησυχάσει τους οδηγούς, η Ford ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα λύσεων φόρτισης (Ford Charging Solutions), προσφέροντας  απρόσκοπτη και ενιαία πρόσβαση σε συστήματα φόρτισης τόσο στο σπίτι όσο και στο οδικό δίκτυο της Ευρώπης.

Όταν η εταιρεία ξεκινήσει τις παραδόσεις των νέων, πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων της από τη νέα χρονιά, οι πελάτες της θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή FordPass για να εντοπίζουν εύκολα, να καθοδηγούνται, να πληρώνουν και να παρακολουθούν τη διαδικασία φόρτισης των οχημάτων τους σε περισσότερες από 125.000 τοποθεσίες του δικτύου σε 21 χώρες.

Ανοίγοντας έναν λογαριασμό, θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν σε όλο το δίκτυο αλλά και στους σταθμούς ταχείας φόρτισης της IONITY.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την εφαρμογή θα βρίσκουν γρήγορα τα σημεία ενδιαφέροντος (POI) για να μην χάνουν χρόνο και θα προωθούν ασύρματα (over-the-air) τις προγραμματισμένες διαδρομές τους από τα κινητά τηλέφωνα ή τα tablet τους απευθείας στα ηλεκτρικά τους οχήματα.

Επιπλέον, μέσω του επιτοίχιου φορτιστή (Connected Wallbox), η «μπλε οβάλ» φίρμα θα παρέχει απλούστερη, ταχύτερη και πιο οικονομική διαδικασία φόρτισης των ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο σπίτι.

Μάλιστα, όλα τα plug-in hybrid οχήματα θα φέρουν στο βασικό εξοπλισμό το καλώδιο «Ford Home Charge Cable», υποστηρίζοντας τη φόρτιση ανεξάρτητα από την ισχύ της οικιακής παροχής ρεύματος.

Με τον τρόπο αυτό η φόρτιση στην οικία θα είναι τόσο εύκολη όσο η αντίστοιχη ενός κινητού τηλεφώνου. Από το Wallbox βέβαια, η ισχύς φόρτισης θα είναι πέντε φορές πιο γρήγορη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης