Τριγμούς στον χώρο του αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα στη γερμανική λέσχη ADAC, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, έφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung», για παραποίηση στοιχείων στον διαγωνισμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς».


O διαγωνισμός έχει τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας, η λέσχη παραποίησε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ώστε το VW Golf να πάρει τον τίτλο. Η ADAC ανέφερε ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν 290.000 μέλη και ότι το Golf έλαβε 34.299 ψήφους, ωστόσο στην πραγματικότητα μετείχαν μόνο 76.000 μέλη και το μοντέλο πήρε 3.409 ψήφους.


Ο Martin Winterkorn της VW, μάλλον, πρέπει να επιστρέψει το βραβείο  

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας της λέσχης Michael Ramstetter και αρχισυντάκτης του περιοδικού «ADAC Motorwelt», το οποίο κυκλοφορεί σε 13,8 εκατ. αντίτυπα μηνιαίως, παραδέχθηκε ότι παραποίησε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ώστε το Golf να βγει πρώτο και παραιτήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η… πέτρα του σκανδάλου, ο Michael Ramstetter

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, με την ADAC να προσπαθεί να το αποκρύψει, αλλά δυστυχώς για αυτή πήρε τεράστιες διαστάσεις, πληγώνοντας το κύρος και την αξιοπιστία της. Επίσης, διετάχθη εσωτερική έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί αν είχε παραποιηθεί η ψηφοφορία και τα προηγούμενα χρόνια και αν ορισμένοι έδιναν σε όποιο αυτοκίνητο ήθελαν τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

Να σημειώσουμε εδώ ότι η λέσχη ADAC απαριθμεί 19 εκατ. μέλη και στην ψηφοφορία που γίνεται κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος μόνο το κοινό μέσω του περιοδικού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης