Έπειτα από την πρεμιέρα της ηλεκτρικής έκδοσης του καινούργιου Corsa, έφθασε η ώρα της παρουσίασης των εκδόσεων του μοντέλου με τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέας γενιάς supermini θα είναι διαθέσιμο με μία σειρά μηχανικών συνόλων βενζίνης και diesel. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός 1.200άρης με τους 75 ίππους, ωστόσο, αυτός που κάνει τη διαφορά είναι ο 1.2 turbo απόδοσης 100 και 130 ίππων και ροπής 205 και 230 Nm, αντίστοιχα.

Το βασικό μοτέρ των 75 ίππων συνδυάζεται με μηχανικό πεντάρι κιβώτιο, το ισχυρότερο με τους 100 ίππους φέρει μηχανικό έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8άρι και η κορυφαία έκδοση των 130 ίππων αποκλειστικά το αυτόματο οκτώ σχέσεων.

Στους diesel, η μόνη επιλογή είναι ο 1.5 λίτρου του PSA Group με τους 102 ίππους και τα 250 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Opel, όλοι οι κινητήρες διακρίνονται για την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, καλύπτοντας πλήρως τις προδιαγραφές WLTP.

Οι παραγγελίες του νέου Corsa θα ξεκινήσουν από τη Γερμανία την 1η Ιουλίου, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 13.990 ευρώ με ΦΠΑ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών επιπέδων εξοπλισμού (Edition, Elegance και GS Line), με τη βασική έκδοση να περιλαμβάνει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης όπως αυτό της αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με αυτόματο φρενάρισμα (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού.

Στην Ελλάδα οι τιμές και ο χρόνος έναρξης της εμπορικής διάθεσης του μοντέλου θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης