Ριζικά αλλαγμένο σε όλους τους τομείς, θα είναι το νέο Prius, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2015.

Η νέα γενιά του δημοφιλούς ιαπωνικού μοντέλου, θα έχει εντελώς διαφορετική σχεδίαση, με την εμφάνισή του να παραπέμπει στο πρωτότυπο NS4 που είδαμε στην πρόσφατη έκθεση του Ντιτρόιτ. Στόχος των σχεδιαστών, είναι να προσδώσουν στο αυτοκίνητο πιο επιθετική εικόνα και να βελτιώσουν την αεροδυναμική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Prius θα είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota που θα κατασκευαστεί πάνω στην καινούργια πλατφόρμα TNGA. Χάρη σε αυτή, το αυτοκίνητο θα έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους, βελτιωμένη αποδοτικότητα και καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο.  

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα συνδυάζεται με μικρότερο ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ που είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα θα δίνει τη δυνατότητα τετρακίνησης. Το βασικό στοιχείο εδώ, είναι ότι, το σύστημα τετρακίνησης θα λειτουργεί έως μια ορισμένη ταχύτητα (περίπου 60 χλμ./ώρα).

Οι μηχανικοί της Toyota, θα περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμου στα 2,5-2,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και τις εκπομπές ρύπων στα 70 γρ./χλμ., χωρίς να επηρεάζονται οι επιδόσεις. Επίσης, θα υπάρξει και έκδοση plug-in hybrid με ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2.
         

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης