Με τετρακίνηση το Toyota Prius

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018, 17:25
Με τετρακίνηση το Toyota Prius

Η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης του Λος Άντζελες μία νέα έκδοση του best seller υβριδικού μοντέλου που διακρίνεται για τις ικανότητες κίνησης σε διάφορα τερέν.

Το πρώτο τετρακίνητο Prius είναι γεγονός και αρχικά θα λανσαριστεί στις αγορές της Β. Αμερικής και της Ιαπωνίας. Το σύστημα τετρακίνησης ονομάζεται AWD-e και χαρακτηρίζεται από την Toyota ως ένα από τα πιο έξυπνα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα επιπλέον ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκεται στον πίσω άξονα και λειτουργεί με ταχύτητες έως τα 70 χλμ./ώρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι σχεδιασμένος ώστε να μην επηρεάζεται η απόδοσή του σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παράλληλα να μην αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου. Το Prius AWR-e φέρει νέους προφυλακτήρες και φώτα, δύο καινούργια χρώματα για το αμάξωμα (Electric Storm Blue και Supersonic Red), νέο τιμόνι, θερμαινόμενα καθίσματα, μεγαλύτερη οθόνη αφής και διαφορετικές επενδύσεις στην καμπίνα.

Ο εξοπλισμός του είναι πλούσιος, περιλαμβάνοντας από τη βασική έκδοση το πακέτο «Toyota Safety Sense P» με σύστημα ανίχνευσης πεζών, προειδοποίηση σύγκρουσης και αποφυγής, ενεργό cruise control και ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018, 17:25