Τις πιο συναρπαστικές διαδρομές του ευρωπαϊκού οδικού χάρτη αναδεικνύει η σειρά video που δημιούργησε η Ford σε συνεργασία με τις BP και Castrol.

Η σειρά ονομάζεται «Europe’s Greatest Driving Roads» και περιλαμβάνει ορισμένους από τους κορυφαίους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου. Οι διαδρομές αξιολογήθηκαν με βάση την οδηγική απόλαυση, την ποιότητα του οδοστρώματος, την προσβασιμότητα, τη φιλοξενία, το τοπίο και το φαγητό/ποτό. Ουσιαστικά, πρόκειται για το απόλυτο road trip, μια εμπειρία που θα ήθελε να ζήσει κάθε οδηγός, πίσω από το τιμόνι κορυφαίων αυτοκινήτων, όπως τα Focus RS, Mustang 5.0 V8 GT, Mustang 2.3 EcoBoost, Focus ST και Fiesta ST.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να εντοπίσουν τις διαδρομές, οι ερευνητές διήνυσαν περίπου 15.000 χιλιόμετρα σε 12 μήνες. Πρωταγωνιστής είναι ο δημοσιογράφος αυτοκινήτου Steve Sutcliffe, ο οποίος για τις ανάγκες της σειράς ταξίδεψε σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ρουμανία.

Στο πρώτο επεισόδιο τον βλέπουμε στην περίφημη διαδρομή Transfagarasan της Ρουμανίας με το πανίσχυρο Ford Mustang Fastback 5.0 V8. Ο δρόμος κατασκευάστηκε από τον δικτάτορα Τσαουσέσκου, ώστε να μπορούν οι άνθρωποί του να έχουν άμεση πρόσβαση στα βουνά σε περίπτωση Σοβιετικής εισβολής. Περνά ακόμα και από το κάστρο του Βλαντ του Ανασκολοπιστή, του αληθινού ατόμου που κρύβεται πίσω από το λογοτεχνικό Κόμη Δράκουλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης