Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η βρετανική φίρμα, την οποία ίδρυσε ο Walter Owen Bentley στις 10 Ιουλίου του 1919 στο Crewe, γιορτάζει ακριβώς έναν αιώνα ζωής, παρουσιάζοντας το πιο εντυπωσιακό τετράτροχο της σύγχρονης ιστορίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EXP 100 GT είναι το όχημα που εισάγει τη μάρκα στον επόμενο αιώνα ζωής. Ένα εκθαμβωτικό concept μηδενικών εκπομπών ρύπων, το οποίο, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, προορίζεται να χαρίσει μοναδικές εμπειρίες μέσα από ένα τέλειο κράμα τεχνολογίας και κορυφαίας κατασκευής.

Είναι το αποτέλεσμα καινοτόμου design και απόλυτης τεχνολογικής έμπνευσης των μηχανικών της Bentley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία χειροποίητη κατασκευή που αναδεικνύει το ταλέντο των εξειδικευμένων τεχνιτών, τη φαντασία των σχεδιαστών και την τεχνογνωσία των μηχανικών.

Επικεφαλής της ολιγομελούς ομάδας που το δημιούργησε ήταν ο Stefan Sielaff. Κάθε εκατοστό του αμαξώματος, κάθε σπιθαμή, κάθε λεπτομέρεια, μαγνητίζει το βλέμμα. Το EXP 100 GT είναι πραγματικά ένα υπέροχο project.

Ανήκει στα sport coupe, αλλά έχει ανέσεις λιμουζίνας. Οι πόρτες ανοίγουν με φορά προς τα πάνω, ενώ το εμπρός τμήμα με τη μεγάλη πλεκτή μάσκα και τα στρογγυλά φώτα προσδίδει έναν ρετρό αέρα. Το πίσω κομμάτι είναι χάρμα ιδέσθαι.

Στο σαλόνι όλα περιστρέφονται γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι λειτουργίες ελέγχονται από το λεγόμενο Bentley Personal Assistant, τον προσωπικό ψηφιακό βοηθό του οδηγού και των επιβατών. Η εταιρεία υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία, με τέσσερις ενήλικες να απολαμβάνουν ανέσεις που θαρρείς και προέρχονται από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το concept τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.340 ίππων και 1.500 Nm ροπής. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι μπαταρίες. Η Bentley δεν διευκρινίζει πόση χωρητικότητα έχουν, ούτε ποιος τύπος είναι, ωστόσο υποστηρίζει πως μέσω ταχυφορτιστή μπορούν να φορτίσουν σε μόλις 15 λεπτά, ενώ η αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση φθάνει τα 700 χιλιόμετρα.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης