Από εδώ και στο εξής, οι αγοραστές των Ford στην Ευρώπη επωφελούνται από μία σειρά δωρεάν υπηρεσιών για συνδεδεμένα οχήματα, ώστε να ελέγχουν και να παρακολουθούν το αυτοκίνητό τους από το κινητό τους τηλέφωνο.

Μέχρι πρότινος, υπηρεσίες για συνδεδεμένα οχήματα παρέχονταν σε αγοραστές καινούργιων οχημάτων στο πλαίσιο διετούς δοκιμαστικής συνδρομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford καταργεί τα τέλη συνδρομής για τις περισσότερες από τις συνδεδεμένες υπηρεσίες της, εξοικονομώντας για τους οδηγούς έως και 600€ σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος.

Μέσω της εφαρμογής FordPass, οι οδηγοί μπορούν να εκκινούν το όχημά τους από απόσταση, να ρυθμίζουν την θερμοκρασία πριν μπουν στην καμπίνα, να εντοπίζουν που έχουν παρκάρει, να ελέγχουν την πίεση των ελαστικών, ακόμη και να παρέχουν προσωρινή πρόσβαση σε κάποιο φίλο ή μέλος της οικογένειάς τους χωρίς τη χρήση κλειδιού.

Επίσης, οι κάτοχοι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και να «κατεβάζουν» εκτενείς αναφορές που σχετίζονται με πρόσφατα ταξίδια, ώστε να αναλύουν καλύτερα τη χρήση και το κόστος καυσίμου, αλλά και να τσεκάρουν τις αποστάσεις που διανύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος λόγω βλάβης, η εφαρμογή αποστέλλει την τοποθεσία σε συνδυασμό με διαγνωστικές πληροφορίες στην οδική βοήθεια.

Όσον αφορά στα Kuga Plug-In Hybrid και Explorer Plug-In Hybrid, περάν των πληροφοριών που σχετίζονται με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την ηλεκτρική αυτονομία, το FordPass ενημερώνει για τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, τις ώρες που η τιμή φόρτισης είναι πιο χαμηλή και τους διαθέσιμους σταθμούς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης