Οι δύο πρώτες περίοδοι των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό ολοκληρώθηκαν χθες και σήμερα ο δρόμος στο μαγευτικό Πριγκιπάτο δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός οδηγός της Alfa Romeo Sauber F1 Team, Charles Leclerc, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και πήρε την πανίσχυρη Stelvio Quadrifoglio για να κάνει μια βόλτα στη διάσημη διαδρομή του Μόντε Κάρλο.

Ο 21χρονος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μονακό, μιλά για τον τόπο καταγωγής του, το φημισμένο circuit πόλης και φυσικά το υπέροχο SUV. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πριν από λίγα χρόνια έπαιρνε το λεωφορείο για να πάει σχολείο και τώρα οδηγεί μονοθέσιο της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Leclerc, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό του τούνελ, καθώς, βγαίνοντας με τέρμα το γκάζι, σε τυφλώνει το φως και δεν βλέπεις τίποτα για κάποια μέτρα. Επίσης, λέει ότι το πιο ωραίο μέρος για να κάνεις πάρτι και να διασκεδάσεις είναι το Rascasse.

Θυμίζουμε πως η Stelvio Quadrifoglio τροφοδοτείται από τον V6 2.9 biturbo κινητήρα απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η βελόνα του κοντέρ ξεπερνά τα 280 χλμ./ώρα.

Στην Ελλάδα, το κορυφαίο ιταλικό SUV προσφέρεται έναντι του ποσού των 130.000 ευρώ, με πέντε χρόνια εγγύηση, οδική βοήθεια και χρηματοδότηση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης