Τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με εναλλακτικές μορφές ενέργειας, έχουν αρχίσει να γίνονται αρκετά δημοφιλή σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, με τις εταιρείες να αυξάνουν την παραγωγή προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην ζήτηση.

Το V60 Plug-in Hybrid το οποίο είναι το πρώτο υβριδικό πετρελαιοκίνητο στον κόσμο, έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους καταναλωτές, κυρίως σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία, με αποτέλεσμα η Volvo να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής κατά 90%. Η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε ότι από τις 150 μονάδες που κατασκευάζει εβδομαδιαίως θα προχωρήσει στις 282, έχοντας ως στόχο τα 10.000 αυτοκίνητα το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σουηδικό μοντέλο, συνδυάζει ένα πετρελαιοκινητήρα 215 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 70 ίππων, με τον οδηγό να έχει στη διάθεση του τρία προγράμματα λειτουργίας (Pure, Hybrid και Power). Στο πρώτο πρόγραμμα μπορεί να κινηθεί για 50 χλμ. αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, στη δεύτερη έχει μέση κατανάλωση μόλις 1,8 λτ./100 χλμ., ενώ στην τρίτη υπάρχει συνδυασμός των δύο κινητήρων για μέγιστη απόδοση τις ισχύς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

               

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης