Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Οι ερευνητές που συνεργάζονται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να αυξήσουν την αυτονομία στις μετακινήσεις και ο δεύτερος είναι να μειώσουν το βάρος στις μπαταρίες. Οι τεχνολογικές εξελίξεις που ανακοινώνονται είναι για το συμφέρον του καταναλωτή και πάντα τα αποτελέσματα ανακοινώνονται αφού οι δοκιμές γίνουν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία DS ανακοίνωσε ότι το DS 3 CROSSBACK E-TENSE εξελίσσεται και προσφέρει σχεδόν 7% περισσότερη αυτονομία, φτάνοντας έτσι στα 341 χιλιόμετρα, στον μικτό κύκλο WLTP. 
Με τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης στο επίκεντρο, η DS Automobiles είναι η «multi-energy» μάρκα με τις χαμηλότερες μέσες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη (100,2 γρ./χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP ανά ταξινομημένο αυτοκίνητο το πρώτο εξάμηνο του 2021). 

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Formula E, όπου κέρδισαν τέσσερις τίτλους. Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι το μόνο 100% ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία Premium B-SUV.

Στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής για την ηλεκτροκίνηση οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν, καθώς από το 2024 κάθε νέο μοντέλο DS Automobiles θα είναι αποκλειστικά 100% ηλεκτρικό. Μέχρι τότε, το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της DS AUTOMOBILES που εξελίσσεται είναι το DS 3 CROSSBACK E-TENSE, που είναι διαθέσιμο στις αγορές από το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσημα ανακοινώθηκε ότι μπορεί να έχει αυτονομία 341 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον συνδυασμένο κύκλο WLTP. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας του αυτοκινήτου κατά σχεδόν 7%!

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, δόθηκε προτεραιότητα στη χρήση του DS 3 CROSSBACK E-TENSE σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Η στάνταρ αντλία θερμότητας εξελίχθηκε και περιλαμβάνει αισθητήρα υγρασίας για αυξημένη απόδοση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Στις εξελίξεις σημαντικό ρόλο παίζει η συνεργασία με τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος Formula E, που υποστηρίζεται από την DS Performance. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αυτονομίας έχουν παίξει επίσης και τα νέα ελαστικά 17 ιντσών κατηγορίας Α, που εξελίχθηκαν από την Continental.

Τα Continental EcoContact 6 Q προσφέρονται σε διαστάσεις 215/60 R17 96H και χάρη στη νέα σύνθεση εμφανίζονται βελτιωμένα σε αντίσταση κύλισης, αλλά και με αξιοσημείωτη μείωση του εκπεμπόμενου θορύβου. 
Στην Ελλάδα το DS 3 CROSSBACK E-TENSE προσφέρεται από 37.007 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης) με δυνατότητα φόρτισης 100 kW (DC) και ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW (AC). 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης