Τον Ιούνιο του 2013, οι τυχεροί και ιδιαίτερα εύποροι πελάτες της Mercedes θα παραλάβουν ένα από τα κορυφαία μοντέλα της φίρμας: την SLS AMG Black Series των 631 ίππων, των προηγμένων τεχνολογιών και εντυπωσιακών επιδόσεων.

Όπως όλα τα μοντέλα της σειράς «Black Series», έτσι και αυτό έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Σημαντικότερη όλων είναι ο κινητήρας V8 των 6,2 λίτρων, ο οποίος από 591 ίππους αποδίδει πλέον 631 στις 8.000 σ.α.λ., με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για εξοικονόμηση βάρους, έχουν τοποθετηθεί νέες ζάντες 20 ιντσών με κεραμικά φρένα, σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο που ζυγίζει μόλις 17 κιλά, μάσκα, διαχύτης και σπόιλερ από ανθρακονήματα, αλλά και πιο ελαφριά μπάκετ καθίσματα. Επίσης, έχει αντικατασταθεί η μπαταρία από μια καινούργια ιόντων λιθίου, με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου σε σχέση με την έκδοση GT να είναι μειωμένο κατά 70 κιλά.

Βελτιωμένο είναι και το αεροδυναμικό πακέτο, με την SLS AMG Black Series να έχει ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, κεντρικό άξονα από carbon fiber, νέο ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο μπλοκέ διαφορικό, αναρτήσεις και σύστημα launch control. Όσο για το κόστος αγοράς, θα τιμάται μεταξύ 250.000 και 300.000 ευρώ.

Πάρτε μια γεύση από την «καυτή» SLS AMG Black Series

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης