Έπειτα από εβδομάδες αναμονής και δεκάδες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, ήρθε η ώρα της αποκάλυψης για το κορυφαίο μοντέλο της Mercedes. Η γερμανική φίρμα παρουσίασε την καινούρια S63 AMG, ένα αυτοκίνητο με εκπληκτικά επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας, κορυφαία συστήματα και πλέον εκρηκτικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η S63 AMG είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, με κοντό και μακρύ μεταξόνιο με σύστημα τετρακίνησης. Αισθητικά, ξεχωρίζει από τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, τα πλαϊνά σπόιλερ, τις ζάντες 19 ιντσών, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και το χαμηλωμένο αμάξωμα.

Η οροφή και το καπό είναι από αλουμίνιο, με την ρεζέρβα να είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα. Τα φρένα είναι carbon-κεραμικά της AMG και αποτελούνται από δίσκους 420 χλστ.Χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, είναι το σύστημα «Magic Body Control» το οποίο μέσω μιας κάμερας που βρίσκεται στο παρμπρίζ σκανάρει το δρόμο και ανάλογα το οδόστρωμα αλλάζει αυτόματα τη ρύθμιση της ανάρτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο V8 5,5 λίτρων κινητήρας twin turbo αποδίδει 585 ίππους και 900 Nm ροπής, με το αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT 7MCΤ να διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας (C (Controlled Efficiency), S (Sport) και M (Manual). Περιλαμβάνει σύστημα start/stop και πληροί τις προδιαγραφές Euro 6.

Στην έκδοση με το κοντό μεταξόνιο, τα 0-100 έρχονται σε 4,4 δευτερόλεπτα και σε αυτή με το μακρύ μεταξόνιο και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC σε 4’’. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα., με τη μέση κατανάλωση να είναι στα 10,1 λτ./100 χλμ. και 10,3, αντίστοιχα. 

Η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από 150.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης