Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Με στόχο την προώθηση της ολοκληρωμένης ψηφιοποίησης του δικτύου παραγωγής του,το BMW Group απέκτησε μερίδιο στην εταιρεία τεχνολογίας Kinexon με την οποία συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια. 
Η νέα συμφωνία επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα. Με το μειοψηφικό πακέτο που απέκτησε η BMW στην καινοτόμα εταιρεία λογισμικού που εδρεύει στο Μόναχο , θα βελτιώσει το συντονισμό εξαιρετικά περίπλοκων διαδικασιών στην παραγωγή αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού IPS-i IPS-i σε συνεργασία με την Kinexon μπορεί να καταγράφει μία ευρεία ποικιλία δεδομένων θέσης (RFID, UWB, RTLS, GPS) και να τα μεταφέρει σε ένα εικονικό μοντέλο ή ψηφιακό δίδυμο όπως αποκαλείται (digital twin). Σε αυτή την εικονική βάση, το λογισμικό αναγνωρίζει, παρατηρεί και αυτοματοποιεί μία ευρεία ποικιλία διαδικασιών παραγωγής και logistics με απόλυτη ακρίβεια.

Η πλατφόρμα εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο IPS-i αποτελεί τη ραχοκοκαλιά για την πλήρη ψηφιοποίηση της παραγωγής. Το κέρδος της BMW είναι ότι θα μπορεί λειτουργεί χωρίς καθυστερήσεις. Στην παραγωγή αυτοκινήτων, μερικές δεκάδες χιλιάδες εξαρτήματα πρέπει να διατίθενται ακριβώς στην κατάλληλη θέση της γραμμής παραγωγής, ακριβώς δίπλα στα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν – και όλα αυτά στην ώρα τους. Το νέο, προηγμένο λειτουργικό σύστημα ενορχηστρώνει αναλόγως την λεπτό προς λεπτό υλοποίηση. 

Τα συστήματα εντοπισμού υψηλής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο της Kinexon είναι επίσης σχεδιασμένα για χρήση σε ανταγωνιστικά αθλήματα και χρησιμοποιούνται από πολυάριθμους αθλητικούς συλλόγους της FiFA και του NBA που καταγράφουν τα δεδομένα κίνησης των αθλητών και του εξοπλισμού τους μέσω φορητών συσκευών. Αυτό επιτρέπει την ανάλυση των δεδομένων θέσης, της τακτικής, των μοτίβων κίνησης και της απόδοσης κορυφαίων αθλητών και ολόκληρων ομάδων καθώς και την εισαγωγή στοχευμένων μέτρων για τη βελτίωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ερώτημα μας είναι γιατί τόσο το BMW Group όσο και η Kinexon GmbH συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες της εξαγοράς. Περίεργο δεν ακούγεται;

 

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης