Περιμέναμε να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, η γερμανική φίρμα έκανε την ανατροπή, παρουσιάζοντας το νέο της sportcar στο Λος Άντζελες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρεμιέρα της 911 GT2 RS έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης του Forza Motorsport 7, του γνωστού videogame αγώνων αυτοκινήτων, που θα βγει στην κυκλοφορία στα τέλη τους έτους σε PC, Xbox One, και Project Scorpio. Η Porsche θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο παιχνίδι της Microsoft, με την κορυφαία 911 της ιστορίας να κοσμεί το εξώφυλλο.

Φυσικά, η εταιρεία από τη Στουτγάρδη δεν έδωσε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του sportcar, καθώς τα αποκαλυπτήρια δεν έγιναν σε έκθεση αυτοκινήτου. Όπως γνωρίζουμε, η 911 GT2 RS τροφοδοτείται από μια ριζικά αναβαθμισμένη εκδοχή του 3.8 boxer κινητήρα, έχοντας μεγαλύτερα turbo, σύστημα ψεκασμού νερού στο intercooler και ειδικό σύστημα εξάτμισης. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου PDK 7 σχέσεων, με την απόδοση να κυμαίνεται μεταξύ 650 και 700 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών, το βάρος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 1.500 κιλά, γεγονός που ευνοεί τις επιδόσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις της εταιρείας, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα.

Φέρει στάνταρ κεραμικά φρένα, ζάντες 20 ιντσών μπροστά και 21΄΄ πίσω, επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, τζάμια κατασκευασμένα από Gorilla Glass και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό. Ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να παραγγείλει την GT2 RS χωρίς ηχοσύστημα, σύστημα πολυμέσων και κλιματισμό ή να επιλέξει το πακέτο Weissach, το οποίο περιλαμβάνει ζάντες μαγνησίου, roll cage τιτανίου και carbon οροφή.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης