Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Αυτήν τη στιγμή, στην Ελλάδα δεν υπάρχει εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Subaru, μετά και την ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας πριν από μερικές εβδομάδες, ότι σταματά κάθε συνεργασία με τη Subaru Motors Hellas. Το γεγονός αυτό έχει βάλει σε σκέψεις πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι, παρά την όποια οικονομική κρίση, ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει και πάλι η διάθεση – πώληση των Subaru στην Ελλάδα, ενώ θα υπάρξει ένα πλέον επίσημο service με την υποστήριξη της «μαμάς» εταιρείας.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της zougla.gr, τρεις επιχειρηματίες έχουν δείξει ενδιαφέρον να την αγοράσουν, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση και δεν έχουν πέσει οι υπογραφές. Σημαντικό ρόλο στο ενδεχόμενο deal αναμένεται να παίξει (ή και παίζει) ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Subaru Motors Hellas, Θεόδωρος Κλούβας, ο οποίος διατηρεί επαφές με τους Ιάπωνες και στο πρόσωπο του οποίου τρέφουν μεγάλη εμπιστοσύνη.

Για το θέμα της Subaru μίλησε στη zougla.gr στέλεχος μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας που ενδιαφέρεται να εντάξει τη μάρκα στο δυναμικό της, αναφέροντας: «Η Subaru θεωρώ ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να λυθεί μέχρι τέλος του έτους. Αν το αφήσουν παραπάνω, δεν θα είναι καλό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη στιγμή, στην Ελλάδα κυκλοφορούν σχεδόν 19.000 -20.000 αυτοκίνητα Subaru, με τους πελάτες να είναι στην ουσία ξεκρέμαστοι, ενώ σε μία χώρα όπως η δική μας θεωρείται αδιανόητο να μην υπάρχει διαθεσιμότητα των συγκεκριμένων μοντέλων στην ελληνική αγορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης