Ανήκει στην «αγία τριάδα» των hypercar, μαζί με την McLaren P1 και την Porsche 918 Spyder. Είναι το καλύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει βγει από το εργοστάσιο του Maranello και κοστίζει 1,21 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει βάρος μόλις 1.290 κιλά και είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από carbon και αλουμίνιο. Τιμόνι, όργανα, κουμπιά… όλα υιοθετούν τη σχεδίαση του μονοθεσίου της F1. Ο V12 κινητήρας σε συνδυασμό με το σύστημα HY-KERS, αποδίδει συνολικά 963 ίππους και 900 Nm ροπής. Οι επιδόσεις προκαλούν ίλιγγο, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε λιγότερο από 7΄΄ και τα 0-300 σε 15΄΄, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Θα παραχθεί σε 499 μονάδες και φυσικά όλες έχουν πουληθεί. Οι περισσότεροι κάτοχοι επέλεξαν το κόκκινο χρώμα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που θέλησαν να κάνουν τη διαφορά. Ένας από αυτούς την παρήγγειλε σε μαύρο ματ, προσδίδοντας μια «άγρια» όψη στο αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, ζήτησε να τοποθετηθούν μαύρες δερμάτινες επενδύσεις με κόκκινες ραφές και ζώνες ασφαλείας σε κόκκινο χρώμα.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης