Χρόνο με τον χρόνο η αυτοκίνηση γίνεται όλο και πιο συναρπαστική. Τα αυτοκίνητα πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς, μεταφέροντας επιβάτες και αγαθά σε κάθε γωνιά της γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτοκίνηση, συμβάλλει στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών και στην επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Ωστόσο, η εξέλιξη στους τέσσερις τροχούς έχει και επιπτώσεις, καθώς δεν περνά μέρα χωρίς να τραυματιστεί κάποιος ή να χάσει τη ζωή του.

Με αφορμή την «Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Οδικά Ατυχήματα», η Continental παρουσίασε το όραμά της για έναν κόσμο απαλλαγμένο από θανατηφόρα ατυχήματα, το «Vision Zero». Για να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος, ο γερμανικός κολοσσός εξελίσσει μία πρωτοποριακή διαδικασία πέδησης που χαρακτηρίζεται ως το ιδανικό φρενάρισμα και αφορά από το πεντάλ του φρένου μέχρι το ελαστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Continental  θεωρείται πρωτοπόρος σε θέματα οδικής ασφάλειας. Έχει αναπτύξει σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή τεχνολογίες που βρίσκονται εγκατεστημένες στα περισσότερα σύγχρονα οχήματα, όπως το ABS, το ESC και το EBA. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς η εξέλιξη των «έξυπνων» αυτοκινήτων θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στην επίτευξη του VisionZero.

Οι τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης, όπως ο έλεγχος των τυφλών σημείων στον δρόμο, η αναγνώριση εμποδίων και πεζών, το αυτόματο φρενάρισμα, η διατήρηση του οχήματος εντός οδοστρώματος και άλλες «ευκολίες» στην καμπίνα του αυτοκινήτου λειτουργούν ως «φύλακες – άγγελοι» στην ανθρώπινη ζωή. Σύντομα αυτά τα συστήματα θα αναλάβουν, σχεδόν ολοκληρωτικά, την οδήγηση του αυτοκινήτου, με στόχο τον περιορισμό και την αποφυγή ανθρώπινων λαθών και, φυσικά, τη σταδιακή εξάλειψη των οδικών μοιραίων ατυχημάτων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης