Μειώνει το εργατικό δυναμικό ο όμιλος PSA Peugeot Citroen

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 17:55
Μειώνει το εργατικό δυναμικό ο όμιλος PSA Peugeot Citroen

Η οικονομική κρίση, το σκάνδαλο της VW με τους παράνομους πετρελαιοκινητήρες και η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. 

Ο γαλλικός όμιλος των Peugeot και Citroen παρότι εμφανίζει συνεχή αύξηση πωλήσεων και κερδών, αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάργηση 2.133 θέσεων εργασίας τον επόμενο χρόνο, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης στο μέλλον και να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro, η μείωση του εργατικού δυναμικού αφορά μόνο τη Γαλλία. Ο όμιλος θα ακολουθήσει συγκεκριμένη στρατηγική ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις από τα συνδικάτα και τα αρνητικά δημοσιεύματα. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά προτάσεις για εθελούσια έξοδο και πρόωρη συνταξιοδότηση.

Από τις θέσεις που θα καταργηθούν, οι 1.025 αφορούν σε εθελούσια έξοδο, οι 983 σε πρόωρη συνταξιοδότηση και οι υπόλοιπες 125 σε αναγκαστική αργία. Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής και συναρμολόγησης, καθώς και τις ειδικότητες.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 17:55