Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες πόλεις του κόσμου. Για πολλούς είναι η Μέκκα του δυτικού πολιτισμού και το κέντρο της Αμερικής, κάτι που μεταφράζεται σε πάρα πολύ κόσμο αλλά και ατελείωτο μποτιλιάρισμα.Εάν όμως το να οδηγείς στην Νέα Υόρκη είναι λίγο αγχωτικό, το να βρίσκεις παρκιγνκ είναι σχεδόν σα να πιάνεις το τζόκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχιτέκτονες γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το πρόβλημα της πόλης και προσπαθούν να βρουν λύσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους ώστε να κάνουν πιο δελεαστικές τις προτάσεις τους. Μία προσπάθεια που βρίσκει αρκετές κλειστές πόρτες, όπως τα εκατοντάδες ιδιωτικά και προς ενοικίαση παρκινγκ – επιχειρήσεις αλλά και ο πολύ περιορισμένος χώρος στην πόλη.

Έτσι, ορισμένοι βρήκαν μια λύση υψηλής τεχνολογίας, στριμώχνοντας ένα μηχάνημα – ρομπότ αυτοκινήτων σε μερικές από τις πιο πολυτελείς πολυκατοικίες της πόλης για να παρέχουν χώρο στάθμευσης στους πλουσιότερους κατοίκους της πόλης.

Οι θέσεις στα γκαράζ ρομπο-στάθμευσης κοστίζουν μεταξύ 300-595.000 $, σύμφωνα με έκθεση του CNBC, και τα ίδια τα διαμερίσματα που αντιστοιχούν σε αυτές, κοστίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Α, και δεν αναφέραμε ότι μπορεί να υπάρχει χρέωση συντήρησης 150 $ ανά μήνα μόνο για τη θέση στάθμευσης.  Όλα αθροίζονται σε έναν τόνο μετρητών, αλλά για ορισμένους οδηγούς με ακριβά αυτοκίνητα, είναι καλά ξοδευμένα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο τρελό κι αν ακούγεται, τα 300.000 δολάρια για μια θέση στάθμευσης κατοικιών θεωρούνται λογική τιμή στη Νέα Υόρκη», είπε η Senada Adzem, μεσίτης ακινήτων στο Douglas Elliman με έδρα τη Φλόριντα.

Μάλιστα το σύστημα είναι τόσο έξυπνο που αποθηκεύει το όχημα σε ειδικές θέσεις – ράφια μέσα σε δύο λεπτά, σαρώνει τα πάντα ώστε να μην έχει μείνει κάποια πόρτα ανοικτή, ενώ γυρίζει το όχημα 180 μοίρες ώστε να μην απαιτείται όπισθεν στο ξεπαρκάρισμα.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης