Μόλις 400 Toyota Yaris GRMN θα βγουν στην αγορά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, 12:46
Μόλις 400 Toyota Yaris GRMN θα βγουν στην αγορά

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κορυφαία έκδοση του Yaris θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, με την παραγωγή να ξεκινά το φθινόπωρο.

Μόλις 400 αντίτυπα του νέου Yaris GRMN (Gazoo Racing Masters of the Nurburgring) θα πωληθούν στην Ευρώπη, με τα 100 από αυτά να αφορούν την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Τα βιβλία παραγγελιών έχουν ανοίξει σε Βρετανία και Γερμανία, με την τιμή να ορίζεται στις 26.295 λίρες και 29.900 ευρώ, αντίστοιχα.

Το «καυτό» ιαπωνικό supermini τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρου με κομπρέσορα, απόδοσης 210 ίππων. Η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές για τα δεδομένα της κατηγορίας. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την εταιρεία, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα.

Είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε τρίθυρο αμάξωμα, έχοντας νέο bodykit που τονίζει τα σπορ χαρακτηριστικά του. Ξεχωρίζουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα, η κεντρική απόληξη της εξάτμισης, οι ζάντες 17 ιντσών της BBS, ο διαχύτης και η σταθερή πίσω πτέρυγα.

Βελτιώσεις έχουν γίνει σε αναρτήσεις, σύστημα διεύθυνσης και φρένα, ενώ σπορ φιλοσοφία ακολουθείται και στην καμπίνα, με τα μπάκετ καθίσματα απο alcantara να κάνουν τη διαφορά. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, 12:46