Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μια συλλεκτική έκδοση της νέας 911 Targa 4S, η οποία ενσωματώνει στοιχεία από τα sportcars των δεκαετιών του 1950 και του ’60, παρουσίασε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπέροχη 911 Targa 4S Heritage Design Edition αποτελεί δημιουργία του τμήματος Porsche Exclusive Manufaktur και είναι το πρώτο από τέσσερα ειδικά μοντέλα που θα δούμε στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε 992 μονάδες και θα είναι άμεσα διαθέσιμο προς παραγγελία. Προσφέρεται στο αποκλειστικό χρώμα «Cherry Metallic» με λευκές λεπτομέρειες και σε τέσσερις ακόμα αποχρώσεις. Στις πόρτες αναγράφονται το όνομα της μάρκας και ο χαρακτηριστικός αριθμός. Επίσης υπάρχουν τα λογότυπα «Heritage Design Edition» και «356», με το τελευταίο να αντιστοιχεί στο σήμα που τοποθετούνταν στο εμβληματικό μοντέλο όταν ο χιλιομετρητής ξεπερνούσε τα 100.000 χλμ.

Φυσικά δεν λείπουν οι επιγραφές στα καπάκια των ζαντών τύπου Carrera Exclusive Design, όπως και στο καπό, το τιμόνι και το κλειδί του οχήματος.

Στο εσωτερικό, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των δερμάτινων επενδύσεων δύο τόνων (Bordeaux Red/Atacama Beige και Bordeaux Red/Black). Το κοτλέ ύφασμα σε πόρτες και καθίσματα, το πράσινο χρώμα σε ταχύμετρο και στροφόμετρο, τα εξατομικευμένα διακοσμητικά και η πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής κάθε μονάδας αναδεικνύουν το στυλ και την κομψότητα του μοντέλου.

Για την κίνηση φροντίζει ο 3.0 twin-turbo κινητήρας απόδοσης 450 ίππων και 530 Nm ροπής. Το μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί με το νέο μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων ή το αυτόματο PDK8. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 304 χλμ./ώρα.

Μαζί με το υπέροχο sportcar, οι πελάτες θα λάβουν κι ένα συλλεκτικό ρολόι που έχει εμπνευστεί από τις Porsche 356 και 911 Targa, με το λουρί να είναι κατασκευασμένο από το ίδιο δέρμα που διαθέτουν τα καθίσματα της Targa 4S Heritage Design Edition.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης