Τον περασμένο Φεβρουάριο, η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε πως θα περάσει στην παραγωγή την «εκρηκτική» P1 GTR, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα και απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν στην κατοχή τους μια απλή P1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα περνούσε τη γραμμή παραγωγή μόλις ολοκληρωνόταν η κατασκευή και των 375 μονάδων της έκδοσης δρόμου. Οι πελάτες ωστόσο επιθυμούν να το παραλάβουν νωρίτερα, υποχρεώνοντας ουσιαστικά την McLaren να τροποποιήσει τα πλάνα της και να ξεκινήσει την κατασκευή άμεσα.

Μέχρι στιγμής, 42 άνθρωποι έχουν δώσει παραγγελία για την P1 GTR και απομένουν μόλις 3 για να ανακοινωθεί sold out. Το εντυπωσιακό αγωνιστικό όχημα  έχει εξελιχθεί από το τμήμα McLaren Special Operations και κοστίζει 2,9 εκατ. ευρώ. Διαθέτει αγωνιστικό bodykit, είναι κατά 50 κιλά ελαφρύτερο από την συμβατική P1 και έχει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη κατά 10%, φτάνοντας τα 660 κιλά σε ταχύτητα 240 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο κατά 50 χλστ. και το εμπρός μετατρόχιο πιο φαρδύ κατά 80 χλστ., με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα αλλαγής της κλίσης της πτέρυγας από 32 σε 0 μοίρες, με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι ζάντες 19 ιντσών έχουν ένα κεντρικό μπουλόνι, τα ελαστικά slick προέρχονται από την Pirelli, με τα πλαϊνά παράθυρα να είναι πολυκαρβονικά αγωνιστικών προδιαγραφών. Στην οροφή και το κάλυμμα του κινητήρα έχει χρησιμοποιηθεί carbon, η ανάρτηση και τα αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν επαναρυθμιστεί, με το υβριδικό σύνολο να αποδίδει πλέον 1.000 ίππους.

Το κάθισμα του οδηγού θα κατασκευάζεται ανάλογα με το σωματότυπο του ιδιοκτήτη, όλοι θα έχουν πρόσβαση στους προσομοιωτές της McLaren και θα λάβουν μέρος σε τουλάχιστον έξι διεθνείς εκδηλώσεις, με το πρώτο event να έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης