Στην ηλικία των επτά ετών, όταν τα περισσότερα παιδάκια έπαιζαν με τα αυτοκινητάκια, αυτός φορούσε το κράνος και τη φόρμα και εκπαιδευόταν σε ειδικές διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ξανθό αγοράκι μεγάλωσε, έφθασε στην εφηβεία και πλέον συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Χαρακτηρίζεται ως παιδί – θαύμα, με τον μπαμπά του, Ηarri Rovanpera, να «φουσκώνει» από περηφάνια, βλέποντας τον γιο του να διαπρέπει στον κορυφαίο θεσμό.

Ο μικρός Kalle γνωρίζει τα μυστικά της γρήγορης οδήγησης καλύτερα από πολλούς επαγγελματίες. Ο πατέρας του έχει φροντίσει να τον μυήσει από πολύ νωρίς στον κόσμο των Ράλι και να τον εκπαιδεύσει κατάλληλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφέτος, ο 18χρονος Φιλανδός τρέχει με την ομάδα της Skoda Motorsport στο WRC2. Στο πλάι του στέκεται πάντοτε ο μπαμπάς, πρώην οδηγός αγώνων. Οι δυο τους συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες στα βουνά της Βοημίας, με τον Kalle να οδηγεί το Fabia R5 και τον Harri το Fabia WRC του 2006.

Η τσεχική ομάδα έδωσε την ευκαιρία στον μεγάλο Rovanpera να καθίσει στο μπάκετ κάθισμα του Fabia WRC έπειτα από 12 χρόνια. Μαζί με το γιο του έτρεξαν στις ε.δ. και συναγωνίστηκαν σε χρόνους.

Ο μπαμπάς έδωσε το 120%, ο γιος μόλις το 80%. Νικητής αναδείχθηκε ο μικρός, με τον πρώτο να νιώθει πιο ευτυχισμένος από ποτέ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης