Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Παρά την πανδημία και την κρίση που προκλήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, η Porsche κατάφερε να αντεπεξέλθει σε κάθε πρόκληση, κλείνοντας το 2020 με εντυπωσιακό τρόπο, τόσο από πλευράς πωλήσεων όσο και εσόδων. Μπήκαν στα ταμεία 4,4 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική φίρμα παρέδωσε σε πελάτες σε όλο τον κόσμο 272.162 αυτοκίνητα, καταγράφοντας μείωση μόλις 3% σε σχέση με το 2019. Το πιο εμπορικό μοντέλο ήταν η Cayenne με 92.860 μονάδες. Ακολούθησε η Macan με 78.124 αντίτυπα και στην τρίτη θέση βρέθηκε το απόλυτο sportcar, η 911, με 34.328 πωλήσεις ανά την υφήλιο.

Επίσης εξαιρετικά καλά τα πήγε η Taycan με 20.015 πωλήσεις, αποδεικνύοντας ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Παρά την πτώση στις πωλήσεις, τα έσοδα ήταν αυξημένα, φθάνοντας τα 28,7 δισ. ευρώ. Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους ανήλθε στο 14,6%, με τα καθαρά κέρδη να αγγίζουν τα 4,4 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια χαρά χρήματα θα πάρουν οι υπάλληλοι στα γερμανικά εργοστάσια.

Μεγάλο ρόλο σε αυτή την επιτυχία είχαν οι εργαζόμενοι. Για τους ευχαριστήσει, η Porsche ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει σε καθέναν το ποσό των 7.850 ευρώ σε μορφή μπόνους. Τα χρήματα θα λάβουν όσοι καλύπτονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, δηλαδή 36.359 άτομα.

 

Τι ελαστικά φοράει το «όπλο» της Porsche;

Το απόλυτο Cross Turismo αυτοκίνητο με την υπογραφή της Porsche

Η Porsche επενδύει άλλα 70 εκατ. ευρώ στην κροατική Rimac

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης