Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τη νέα σπορ έκδοση της Σειράς 1 με τα διακριτικά ti (Turismo Internazionale) ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει στην αγορά τον Νοέμβριο η βαυαρική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 128ti φέρει κάτω από το καπό τον 2.0 TwinPower Turbo κινητήρα απόδοσης 265 ίππων και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic Sport (με paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι) και η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 6,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 και εξοπλίζεται με δίχρωμες ζάντες 18 ιντσών. Από πίσω βρίσκεται το σπορ σύστημα φρένων της M με τις κόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες και τους αεριζόμενους δίσκους 360 χλστ. εμπρός και 300 χλστ. πίσω.

Η σκληρότερη ανάρτηση με τη υπογραφή του τμήματος Μ χαμηλωμένη κατά 10 χλστ., το μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen και το σύστημα διεύθυνσης με ειδική ρύθμιση υπόσχονται τη μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Η BMW 128ti δανείζεται τις σκληρότερες αντιστρεπτικές δοκούς και βάσεις αντιστρεπτικών δοκών με υψηλή προφόρτιση από την M135i xDrive. Σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ, ανάλογα προσαρμοσμένα, υποστηρίζουν τέλεια τη δυναμική συμπεριφορά. Επιπλέον, η προσθιοκίνητη 128ti είναι περίπου 80 κιλά ελαφρύτερη από τη ναυαρχίδα της οικογένειας.

Τα αποκλειστικά στοιχεία τόσο στο εξωτερικό αμάξωμα όσο και εσωτερικό χαρίζουν μια ξεχωριστή εμφάνιση. Χρησιμοποιώντας ως βάση το μοντέλο M Sport, εμπλουτίζεται με ειδικές επενδύσεις και διάκοσμο, πλαϊνές ποδιές και το λογότυπο «ti» μπροστά από τους πίσω τροχούς σε σπορ κόκκινο χρώμα ή μαύρο.

Στην καμπίνα, υπάρχουν άφθονες κόκκινες πινελιές, όπως μία μεγάλη επιφάνεια Race Red στις πλάτες των στάνταρ σπορ καθισμάτων, το κεντημένο λογότυπο «ti» στο κεντρικό υποβραχιόνιο και οι ραφές στα υπόλοιπα υποβραχιόνια, τις επενδύσεις των θυρών και το πλαίσια οργάνων. Η στεφάνη του σπορ τιμονιού Μ όπως και το κάλυμμα του αερόσακου κοσμούνται με κόκκινη ραφή.

Στη Γερμανία, η 128ti είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα €41.574.79.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης