Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Τον καλύτερο τρόπο να γιορτάσουν τα 50 χρόνια παρουσίας της M-Division βρήκαν οι μηχανικοί της, παρουσιάζοντας το πιο ισχυρό ηλεκτρικό μοντέλο της BMW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση CES στο Las Vegas πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της iX M60, ενός μοντέλου που «τρομάζει» με τα νούμερα που το ακολουθούν. Χρησιμοποιώντας δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει 619 ίππους και 1.015 Nm ροπής καταφέρνοντας να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 3.8 δευτ. 
Η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250χλμ./ώρα την ώρα που οι μπαταρίες χωρητικότητας 111.5 kWh καταφέρνουν να παρέχουν στο μοντέλο αυτονομία έως 566 χλμ., σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις WLTP.

Για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, το iX M60 χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις, ενώ στάνταρ είναι και τα μεγαλύτερα φρένα M Performance, φινιρισμένα σε ένα όμορφο μπλε χρώμα με το λογότυπο της εταιρίας. 

Φυσικά η λίστα εξοπλισμού περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται ο οδηγός όπως adaptive cruise control, κάμερα στάθμευσης 360 μοιρών και Parking Assistant Plus που παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου, σημείο πρόσβασης Wi-Fi 5G και ηχοσύστημα Bowers And Wilkins.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα στο εσωτερικό αντικρίζουμε τη γνωστή από το «απλό» μοντέλο εικόνα με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μια κεντρική οθόνη αφής 14,9 ιντσών. Παρούσες και οι πινελιές από αλουμίνιο και κρυστάλλινα φωτιστικά την ώρα που τα καθίσματα διατίθενται σε πέντε διαφορετικές χρωματικές επιλογές: Oyster, Mocha, Black, Amido και Castanea Chestnut.

Το παγκόσμιο λανσάρισμα θα γίνει τον Ιούνιο του 2022.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης