Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε στην παγκόσμια παρουσίαση της πανέμορφης και εντυπωσιακά δυνατής Ferrari 295 Gran Turismo Spider (GTS). Με ανοιχτή οροφή, υβριδικό κινητήρα V6 και εντυπωσιακό χρώμα, έχει ήδη βρει το κοινό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή τη προσθήκη, η Ferrari μεγαλώνει κι άλλο την υβριδική γκάμα, καθώς τον Ιούνιο του 2021 είχε παρουσιάσει και την 296 GTB, ως το πρώτο μοντέλο V6 μετά από πολλές δεκαετίες.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η σκληρή αναδιπλούμενη οροφή χρειάζεται 14 δευτ. για να ανοίξει ή να κλείσει, μία διαδικασία που μπορεί να λάβει χώρα με ταχύτητες έως και 45χλμ./ώρα. Η κίνηση έρχεται από έναν τρίλιτρο V6 κινητήρα βενζίνης που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας συνολική ισχύ 830 ίππων και 740 Nm ροπής. 

Έχοντας πολύ αεροδυναμικό σχήμα, χαμηλό βάρος στα 1.540 κιλά αλλά και την βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας, το μοντέλο πετυχαίνει το 0-100 σε 2.9 δευτ. το 0-200 σε 7.6 δευτ. αλλά και τελική ταχύτητα στα 330χλμ./ώρα. Μάλιστα μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες έως και 135χλμ./ώρα. Σχετικά με την αποκλειστικά ηλεκτρική αυτονομία, αυτή ανέρχεται στα 25χλμ. καθώς χρησιμοποιείται μπαταρία 7.45 kWh.

Να θυμίσουμε πως η 96 GTS δεν είναι το μοναδικό ντεμπούτο που έχει προγραμματιστεί για φέτος από τη Ferrari, καθώς σε λίγους μήνες, το καμουφλάζ θα βγει επιτέλους από το SUV Purosangue.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης