Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η πρώτη Mercedes-Benz C63 AMG το 2008 χάραξε το δικό της μονοπάτι έχοντας κάτω από το τεράστιο καπό της έναν θηριώδη V8 κινητήρα 6.2 λτ. απόδοσης 451 ίππων. Στη συνέχεια μείωσε το κυβισμό της στα 4 λτ. αποδίδοντας ακόμα μεγαλύτερη ιπποδύναμη έχοντας το πλεονέκτημα του twin-turbo. Σήμερα το μοντέλο, μας δείχνει το ολοκαίνουργιο πρόσωπο του το οποίο μειώνει περαιτέρω τον κυβισμό στα 2λτ. έχει όμως την ασύγκριτη βοήθεια του ηλεκτρισμού, αποκτώντας τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά είναι εδώ και έρχεται ως plug-in υβριδική με συνδυαστική ισχύ 680 ίππων και 1.020 Nm ροπής, πετυχαίνοντας επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 3.4 δευτ. και τελική στα 250χλμ./ώρα. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 204 ίππων τοποθετημένος στον πίσω άξονα που δίνει ώθηση στους πίσω τροχούς, παρέα με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο περιορισμένο διαφορικό ολίσθησης. Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ο γνωστός τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος βενζινοκινητήρας M139L, τον οποίο «φοράει» επίσης η μικρότερη αδελφή της, η C43, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει συνεργασία του συστήματος τετρακίνησης 4Matic+ με το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την γρηγορότερη και πιο οδηγοκεντρική C63 που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το μοντέλο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 13χλμ. ενώ το τεχνολογικό της προφίλ είναι πληρέστερο από ποτέ διαθέτοντας μεταξύ άλλων ενεργή ανάρτηση, Head Up Display, τετραδιεύθυνση και φυσικά μία σουίτα συστημάτων ασφαλείας με εκατοντάδες αυτοματισμούς.

Η εικόνα και στο εσωτερικό ακροβατεί απόλυτα ανάμεσα σε κομψότητα και sport διάθεση με μπάκετ καθίσματα, AMG επενδύσεις, προγράμματα για πίστα αλλά και ένα νέο σύστημα αισθητήρων ήχου στην εξάτμιση που ανιχνεύει τον παραγόμενο ήχο και τον αυξάνει μέσα από το σύστημα ηχείων της καμπίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα βγει στις αγορές την επόμενη χρονιά με την εταιρία να μην έχει προχωρήσει ακόμα στην τιμολόγηση του ενώ αργότερα θα παρουσιαστεί και μία Estate έκδοση για να κοντραριστεί με την M3 Touring.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης