Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας, που ανοίγει τις πύλες της στις 6 Ιανουαρίου, η βαυαρική φίρμα θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία Vision Car.

Το concept αποτελεί τον προπομπό των μελλοντικών αυτοκινήτων παραγωγής της μάρκας και πιο συγκεκριμένα του εσωτερικού. Υιοθετεί τεχνολογίες αιχμής, με τη BMW να χαρακτηρίζει την καμπίνα ως το απόλυτο περιβάλλον εργασίας του οδηγού και των επιβατών. Περιλαμβάνει πρωτοποριακά συστήματα, όπως το AirTouch, μέσω του οποίου μπορεί ο χρήστης να ελέγξει κάθε λειτουργία με μια απλή κίνηση των χεριών. Αισθητήρες παρακολουθούν και καταγράφουν τις χειρονομίες  που γίνονται μπροστά από τις μεγάλες οθόνες που βρίσκονται στο ταμπλό, χωρίς να απαιτείται καμία επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το AirTouch είναι πιο προηγμένο από το Gesture Control που είδαμε στη Series 7 και πιο εύκολο στη χρήση του. Όπως αναφέρει η BMW, ο επιβάτης θα μπορεί να κάνει πιο γρήγορα μια επιλογή στα συστήματα ψυχαγωγίας, πλοήγησης και επικοινωνίας, αφού απαιτούνται λιγότερα βήματα. Εναλλακτικά, θα μπορεί να τα χειρίζεται μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι και στην πόρτα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης