Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η SsangYong αποκάλυψε το νέο μέλος της SUV οικογένειάς της, με το ολοκαίνουργιο Torres να βρίσκει τη θέση του ανάμεσα στα Korando και Rexton. Το επιβλητικό αυτό SUV ξεχωρίζει με την πιο macho εμφάνισή του, χάρη στη μεγάλη γρίλια με έξι κάθετα διαχωριστικά, το γραμμωμένο καπό και, φυσικά, τις διαστάσεις του. Η μπροστινή του εικόνα θυμίζει αρκετά τα μοντέλα της Jeep, ειδικά με τα φωτιστικά σώματα που έχει υιοθετήσει.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι ζάντες είναι μέχρι 20 ιντσών, υπάρχουν σκαλοπάτια για πιο εύκολη πρόσβαση στους επιβάτες, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει κάλυμμα για τη ρεζέρβα, φόρος τιμής στα 4X4 της παλιάς σχολής. 

Στο εσωτερικό οι οθόνες είναι το κύριο χαρακτηριστικό, καθώς υπάρχει μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, άλλη μία 12,3 ιντσών για το σύστημα infotainment, αλλά και μια τρίτη 8 ιντσών για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού. Φυσικά, οι τεράστιες διαστάσεις του προσφέρουν εξαιρετικούς χώρους σε επιβάτες την ώρα που ο χώρος αποσκευών μετριέται στα 703 λτ., ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 1.662. 

Η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα τις τεχνικές λεπτομέρειες, όμως γνωρίζουμε πως θα χρησιμοποιηθεί ο υπετροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος T-GDI κινητήρας 1.500 κ.εκ. που έχει τοποθετηθεί και στο Korando. H ισχύς θα μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς, αλλά υπάρχει προαιρετικό 4WD για όσους θέλουν να πατάνε διάφορα τερέν, ενώ υπάρχει αποκλειστική επιλογή για 6άρι αυτόματο σασμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κορέα, το SsangYong Torres είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία με τιμές που κυμαίνονται στα 20.000 ευρώ. Υπάρχουν επίσης αναφορές για μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Torres, που πρόκειται να φτάσει στην Ευρώπη κάποια στιγμή το 2023.

 

 

Θα του δίνατε μία ευκαιρία;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης