Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Toyota παρουσίασε το νέο Yaris GR Sport εξοπλίζοντας το με πιο σπορ σύστημα ανάρτησης, νέες ζάντες και καλύτερη αεροδυναμική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η GR Sport έκδοση για τη νέα γενιά του Yaris είναι γεγονός, αποτελώντας μία ακόμη επιλογή στην εμπλουτισμένη γκάμα του. Προσφέρεται στο νέο Dynamic Grey χρωματισμό (με μαύρη διχρωμία) ενώ 18άρες ζάντες και μπροστινή κυψελοειδή μάσκα είναι τα σχεδιαστικά highlight του. Στο πίσω μέρος ο διαχύτης δίνει την σπορ πινελιά, μαζί με το αντίστοιχο λογότυπο φυσικά.

Περνώντας στο εσωτερικό, ο τόνος της Gazoo Racing είναι έντονος, με αρκετά λογότυπα σε τιμόνι, προσκέφαλα και στο κουμπί εκκίνησης. Όσον αφορά τα καθίσματα, αυτά διαθέτουν υφασμάτινη επένδυση, ενώ εξτρά μπορεί να παραγγελθεί και το ειδικό Ultrasede κάθισμα οδηγού με θέρμανση. Μεταλλικά ασημί φινιρίσματα GR Sport, δεκάδες κόκκινες πινελιές και διάσπαρτα λογότυπα, δεν επιτρέπουν σε οδηγό και επιβάτες να ξεχάσουν ότι βρίσκονται σε μία ειδική έκδοση.

Το Yaris GR Sport διατίθεται με δύο διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Η μία επιλογή είναι ο υβριδικός 1.5λτ. με 116 άλογα και η άλλη είναι με τον αμιγώς βενζίνης 1.500άρη των 125 ίππων. Η δεύτερη επιλογή εξοπλίζεται με το κιβώτιο ταχυτήτων Intelligent Manual Transmission το οποίο αυξάνει αυτόματα τις στροφές του κινητήρα σε κάθε κατέβασμα ταχύτητας από τον οδηγό, προσφέροντας πιο ομαλές μεταβάσεις.
Παράλληλα βελτιωμένη είναι και η ανάρτηση παρέχοντας καλύτερα κρατήματα. Οι νέες ρυθμίσεις τους, επιτρέπουν καλύτερη απόκριση και στο τιμόνι, κυρίως στις αλλαγές κατεύθυνσης με χαμηλότερες ταχύτητες. Επιπλέον, στο πίσω μέρος, τα ελατήρια είναι βελτιστοποιημένα για να μειώνουν την κλίση του αμαξώματος ή την ανύψωση των τροχών κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, εξασφαλίζοντας μια πιο ευχάριστη οδική συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, και το τιμόνι έχει δεχθεί τροποποιήσεις ώστε να μεταφέρει ακόμα πιο γρήγορα τις εντολές του οδηγού την ώρα που πρόσθετες υποδαπέδιες ενισχύσεις ανεβάζουν αισθητά την ακαμψία του συνόλου. 
Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο για την αγορά της Ευρώπης στα μέσα του 2022. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης