Ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία των αστικών crossover και τοποθετείται κάτω από την GLA, παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή η γερμανική μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο ονομάζεται G-Code, έχει μήκος 4,1 μέτρα, πλάτος 1,9μ. και ύψος 1,5μ. Αισθητικά, διακρίνεται για τη σύγχρονη σχεδίαση, τις καμπύλες γραμμές του αμαξώματος, τις ζάντες 21 ιντσών, τη μεγάλη μάσκα, το design των πίσω φώτων και τις κάμερες στις κολόνες που αντικαθιστούν τους κλασικούς καθρέπτες.

Όπως αναφέρει η Mercedes, το αυτοκίνητο είναι βαμμένο με μια ειδική βαφή που λειτουργεί και ως ηλιακός συλλέκτης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι φουτουριστικό, με τα carbon καθίσματα και τη ψηφιακή οθόνη στο κέντρο να ξεχωρίζουν. Επίσης, διαθέτει ένα σύστημα που φιλτράρει το οξυγόνο και παρέχει φρέσκο αέρα στην καμπίνα.

Η ανάρτηση είναι «ενεργή υβριδική» με την ενέργεια που παράγεται από τα αμορτισέρ και τα ελατήρια να μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό μέσω γεννήτριας. Εφοδιάζεται με ένα κινητήρα υδρογόνου και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Το G-Code θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Λος Άντζελες, στις 21-30 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης