Η νέα ανοικτή έκδοση της Wraith Coupe, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2016, ονομάστηκε τελικά Dawn, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Rolls –Royce.

Το συγκεκριμένο όνομα είναι ιστορικό, καθώς χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο cabrio μοντέλο της φίρμας που κατασκευάστηκε χειροποίητα στις εγκαταστάσεις του Crewe, το 1949. Πρόκειται για την Silver Dawn Coupe, η οποία παρήχθη από το 1950 έως το 1954, σε μόλις 28 πολύ ειδικές εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε το μεγάλο αφεντικό της Rolls-Royce, Torsten Mueller-Otvos, η αναβίωση του ονόματος έχει ιστορική σημασία για την εταιρεία, συμβολίζοντας παράλληλα το «ξύπνημα των αισθήσεων». Στη συνέχεια, περιέγραψε το νέο ανοικτό μοντέλο, ως ένα συναρπαστικό και κοινωνικό υπερπολυτελές τετράτροχο, το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαμβάνουν τον ήλιο στα κοσμοπολίτικα μέρη του κόσμου.

Η Dawn βασίζεται στην εμβληματική Phantom Drophead Coupe, έχοντας ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή. Στην καμπίνα, όλα τα υλικά θα είναι ανώτερης ποιότητας και φυσικά χειροποίητα, με την επένδυση της οροφής να είναι από κασμίρι.

Μηχανικά δεν περιμένουμε αλλαγές, με τον V12 6.6 twin turbo κινητήρα των 632 ίππων και 800 Nm ροπής να παραμένει ως έχει, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις στο βρετανικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης