Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Με μια Porsche 911 GT2 RS παραγωγής για το δρόμο, ο Lars Kern που είναι επίσημος δοκιμαστής της γερμανικής εταιρίας έκανε στην πίστα του Nürburgring Nordschleife νέο ρεκόρ.Οδηγώντας την 911 GT2 RS (700 ίππων), που ήταν εξοπλισμένη με το Manthey Performance Kit «έγραψε» τον καλύτερο χρόνο που έχει κάνει με αυτοκίνητο παραγωγής η Porsche. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 20.8 χιλιόμετρα τα έκανε σε χρόνο 6:43.300 λεπτά.Το ρεκόρ αυτό το οποίο έγινε παρουσία συμβολαιογράφου σημειώθηκε στις 14 Ιουνίου.Το νέο Performance Kit αναπτύχθηκε από μια ομάδα μηχανικών της Porsche στο Weissach και από μια ομάδα ειδικών στις μετατροπές (Manthey Nordschleife) στο Meuspath. Τα εξαρτήματα Porsche Tequipment που εστιάζονται στο κύκλωμα τροφοδοσίας πωλούνται στο εμπόριο μέσω της Porsche Centers.

Όταν οι εμπνευστές του Manthey Performance Kit ξεκίνησαν τις πρώτες δοκιμές σκέφθηκαν ότι έφθασε ο χρόνος για να καταρρίψουν το ρεκόρ της Mercedes-AMG GT Black Series που ήταν 6: 48.047 λεπτά. Δηλαδη ήταν κατά 4,747 δευτερόλεπτα πιο αργό.

Με τις κατάλληλες μετατροπές και χρησιμοποιώντας ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R (όχι για πίστα αλλά για δρόμο) ο Kern κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο χρόνο με  μέση ωριαία ταχύτητα 185,87 km / h. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι όταν ο Lars Kern έσπασε το ρεκόρ πίστας, το θερμόμετρο είχε φτάσει τους 41 βαθμούς. Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για τη Γερμανία. Παρά τους 41 βαθμούς το αυτοκίνητο φρενάριζε εκπληκτικά ακόμη και στην είσοδο της στροφής με ένα οδόστρωμα που έκαιγε.

Όπως εξήγησε ο Frank-Steffen Walliser, Αντιπρόεδρος Model Lines 911/718 αρκετοί πελάτες  αγοράζουν τα δυνατά αυτοκίνητα για να κυκλοφορούν στους δρόμους όμως συχνά δίνουν το ραντεβού τους στις πίστες. Νοικιάζουν το χρόνο που θα τη χρησιμοποιήσουν,τηρούν ευλαβικά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και δοκιμάζουν τις αντοχές τους.

Αυτό που παρατηρεί κάποιος από την πρώτη στιγμή στο Performance Kit που έχει εξελιχθεί από την Porsche Tequipment είναι τα αεροδυναμικά συστήματα, τα εξαρτήματα φρένων που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το 911 GT2 RS, οι τροχοί που είναι ελαφρού κράματος μαγνησίου.Το πακέτο Weissach  αποτελείται από carbon οροφή, carbon εξαρτήματα ανάρτηση και roll-cage από τιτάνιο.

Τα ορατά στοιχεία είναι τα πρόσθετα πτερύγια στο μπροστινό σπόιλερ που αυξάνουν τη δύναμη προς τα κάτω στον μπροστινό άξονα .Το Downforce αυξάνεται μπροστά από 49 σε 70 κιλά στα 200 km / h και στον πίσω άξονα από 93 σε 200 kg με την ίδια ταχύτητα.

Η ανάρτηση βελτιώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Τα μπροστινά αμορτισέρ έχουν τρείς ρυθμίσεις ενώ τα πίσω τέσσερις.Τα ειδικά αγωνιστικά τακάκια με το κεραμικό σύστημα πέδησης PCCB έχουν βελτιώσει την απόκριση στην επιβράδυνση του αυτοκινήτου ενώ οι χαλύβδινες γραμμές φρένων εξασφαλίζουν ακόμη πιο άμεση ανατροφοδότηση πεντάλ. 

Οι τροχοί μαγνησίου, διαμέτρου 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω, προσφέρουν εξοικονόμηση βάρους κατά 11,4 kg και διατίθενται σε Brilliant Silver, Black, Aurum, White Gold Metallic και Platinum.

Τέλος μια πρόσθετη δεξαμενή νερού λειτουργεί αποκλειστικά για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Το 911 GT2 RS με το Manthey Performance Kit είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες εκείνων των πελατών που θέλουν να ξεχωρίζουν όχι μόνο στο δρόμο αλλά και στις πίστες.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης