Έχοντας ως στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων μέσα στην πόλη και την αύξηση της οδικής ασφάλειας, η Honda δημιούργησε ένα νέο σύστημα το οποίο ονομάζεται «City Brake Active System».

Το σύστημα εντάσσεται στο «Safety Package» και λειτουργεί με ταχύτητες κάτω των 30 χλμ./ώρα. Μέσω ενός ραντάρ που βρίσκεται στο πάνω τμήμα του παρμπρίζ σκανάρει ότι κινείται μπροστά από το αυτοκίνητο και αν ανιχνεύσει ενδεχόμενο πρόσκρουσης, εκπέμπει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις προς τον οδηγό. Αν αυτός δεν αντιδράσει, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα, ώστε να μετριαστεί η να αποφευχθεί η σύγκρουση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το «City Brake Active System» περιλαμβάνει και μια λειτουργία που αποτρέπει τη λανθασμένη εκκίνηση. Όταν το όχημα είναι σταματημένο ή κινείται με ταχύτητα κάτω από 10 χλμ./ώρα. και διαπιστώσει ότι ο οδηγός πιέζει απότομα ή πολύ δυνατά το γκάζι ενώ  υπάρχει εμπόδιο σε απόσταση περίπου τεσσάρων μέτρων, ο οδηγός λαμβάνει και πάλι ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις. Αν δεν πατήσει φρένο, το σύστημα μειώνει την ισχύ του κινητήρα για να εμποδίσει την προς τα εμπρός κίνηση.   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης