Είναι η κορυφαία εταιρεία αυτοκινήτων στον τομέα της ασφάλειας. Έχει ως στόχο έως το 2020 να μην υπάρχει θανάσιμος ή σοβαρός τραυματισμός οποιουδήποτε επιβαίνει σε ένα καινούργιο μοντέλο Volvo και εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα.

Για να το επιτύχει, η σουηδική μάρκα θα εφοδιάσει όλα τα νέα μοντέλα της με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα που έχουμε δει ποτέ στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο που παρουσίασε είναι από τα πιο εντυπωσιακά, καθώς βοηθά τον οδηγό να αποφύγει ένα ατύχημα. Μέσω ενός λογισμικού που συνεργάζεται με αισθητήρες και λαμβάνει πληροφορίες από φωτογραφίες, video, Radar, Lidar και GPS, προσδιορίζει τους ιδανικούς «δρόμους διαφυγής» ώστε να αποφύγει ο οδηγός ένα ατύχημα.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με τα συστήματα αυτόματης πέδησης και αυτόνομης οδήγησης της Volvo, το σύστημα αυτό θα είναι σε θέση να εκτελέσει το ίδιο τις απαραίτητες μανούβρες αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αισθητήρες του συστήματος παρέχουν μία πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει περιμετρικά του αυτοκινήτου. Καλύπτουν περιοχή 360 μοιρών και ουσιαστικά «καταγράφουν» οτιδήποτε βρίσκεται γύρω από το αυτοκίνητο, είτε στατικό είτε σε κίνηση, όπως άλλα οχήματα, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές, πεζούς, ζώα, δένδρα, κτίρια και κατασκευές.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης