Με τον Carlos Ghosn να παραμένει υπό κράτηση στο Τόκιο, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ, για χρήση των περιουσιακών στοιχείων των δύο εταιρειών για προσωπικούς λόγους και για παραβιάσεις του Νόμου περί Χρηματοοικονομικών Μέσων και Χρηματιστηρίου, το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Renault συνεδρίασε εκτάκτως, προκειμένου να σχεδιάσει την επόμενη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Renault, ο Ghosn τίθεται προσωρινά εκτός καθηκόντων για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας. Τη θέση του και όλες τις εξουσίες αναλαμβάνει ο Thierry Bolloré.

Ο Γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ δεν απολύεται από το Renault Group, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα. Βέβαια, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι ο Carlos Ghosn δεν είναι πλέον σε θέση να ηγηθεί της Renault, οπότε είναι θέμα χρόνου να αποπεμφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, όλοι περιμένουν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Nissan. Ο Hiroto Saikawa, διευθύνων σύμβουλος του ιαπωνικού ομίλου, έχει εισηγηθεί την άμεση παραπομπή του Ghosn, με την εταιρεία να διαμηνύει ότι διαθέτει αδιάψευστα στοιχεία για τις καταχρήσεις του άλλοτε ισχυρού άνδρα της συμμαχίας.

Ο πρόεδρος των Renault-Nissan-Mitsubishi αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών στην Ιαπωνία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης